Jar of happiness and positivity

Det är lätt att lägga sin uppmärkssamhet på 'fel' saker och på så sätt fastna med en dålig syn på saker, istället för att tänka på vad det är som är bra, vad en tycker om. Därför tycker jag det är jättebra att ha en 'Jar of happiness and positivity'. Jag fick idén från en textpost på tumblr just innan nyårsafton, vilket jag tyckte passade mig mycket bättre än ett tomt nyårslöfte. 
 
Personligen tänker jag inte läsa mina happy notes förren nyårsafton 2013. Men det är upp till var och en. Hursomhelst, har du lätt för att tänka åt motsatt riktning och lägga uppmärkssamheten på något som inte spelar roll om en dag, en vecka, två månader, fem år.... Börja skriva ner saker som fått dig att må bra, känna uppskattning och glädje. Det kan vara en happy book, om det känns bättre än att skriva lappar som du lägger i en burk. När du känner att du är nere och inte kan se det positiva i en händelse, ta fram boken/burken och läs några av dina happy notes.

Du kan skriva ner vad som helst, bara du får en bra känsla av minnet, från just den stunden. Innan du börjar skriva, fundera: Vilken känsla vill du ha som du alltid kan komma tillbaka till?

 
Syftet med det här är att undvika att hamna i negativitet. Det du och jag ger ifrån oss kommer också tillbaka. Är jag negativ hela tiden, ger jag negativitet ifrån mig och vad får jag då tillbaka? Mer negativitet. Självklart får man vara ledsen ibland, bara man inte är ledsen alldeles för länge och fastnar i en dålig cirkel av ledsamhet och negativitet. Det är därför du behöver en källla till glädje, positivitet och uppskattning om något dåligt händer eller om du bara har en dryg dag och börjar bli less.

Känner du glädje, positivitet och framför allt uppskattning, får du det tillbaka. Kan du uppskatta allt du redan har, hur simpelt det än kan tyckas vara, visar du att du också är värd att få allt du drömmer om. Kan du vara tacksam för det du redan har i ditt liv, kommer du även kunna känna genuin tacksamhet och uppskattning för dina drömmar, den dag du når drömmarna.

Det är en bra start för dig som vill kunna se världen, även dig själv, med nya ögon. Allt är hur vi tänker och vad vi fokuserar på. Eller vad tror du?
 
filosofi - inner beauty - inre skönhet - inställning - positivitet - tankar